Прелестни създания (Beautiful Creatures)  по едноименната книга от поредицата Хроники

...
Прелестни създания (Beautiful Creatures)  по едноименната книга от поредицата Хроники
Коментари Харесай

Прелестни създания завладяват романтичните сърца на Свети Валентин

„ Прелестни създания ” (Beautiful Creatures)  по едноименната книга от поредицата „ Хроники на чародейците “ ще излезе по кината за Свети Валентин.

Във кино лентата Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е младеж от дребен град в Американския Юг, който мечтае да избяга от прекомерно елементарния си живот.  При срещата си с непознато и тайнствено момиче, той е неустоимо притеглен и открива в Лена Дюшан (Алис Енглърт) момичето, за което постоянно е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно стартират да разкриват тъмни секрети за себе си, своите фамилии и злокобния град, в който живеят.

С наближаването на 16-тия рожден ден на Лена нещата стартират да излизат от надзор. Тя прави пред Итън сложното самопризнание, че е магьосница и го предизвестява, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в битка, с цел да я привлекат към положителното или злото. Чувствата на Итън остават все по този начин мощни и изплашена за сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака съдбовната връзка сред двамата ще принуди Лена да избира сред спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.

Първата книга от поредицата „ Хроники на чародейците ” „ Прелестни създания ” е оповестена за първи път в Съединени американски щати през 2009 година и незабавно се трансформира в новата фикс идея на младежите оттатък Океана, което води до откупуването на правата за екранизация още през същата година.

През 2010 година MTV дефинира поредицата като един от наследниците на „ Здрач ” и „ Хари Потър ”.

Готическото фентъзи на Маргарет Стоъл и Ками Гарсия следва историята на 16-годишно момче, влюбено в могъща млада вълшебница, чиято рискова загадка вечно ще промени живота им. За екранизацията една от авторките споделя: „ Филмът, който ще видите, е основан от въображението на Ричард, до момента в който е четял „ Прелестни създания ”, и нямам самообладание той да го показа с вас. Това е светът, който съществуваше в главата ми толкоз дълго, до момента в който надарените продуценти и режисьор не му вдъхнаха живот “.

Режисьор и сценарист на кино лентата е номинираният за Оскар Ричард Ла Гравенезе, основател на сполучливи и обичани на феновете по света филми като „ П.П. Обичам те “, “Мостовете на Медисън “ и “Кралят на риболовците “. За основните функции той е заложил на непознати на необятната аудитория лица, за които продукцията ще бъде пробив в кариерата. Като баланс измежду поддържащите артисти се открояват имената на носителите на Оскар Ема Томпсън и Джеръми Айрънс, както и на номинираната два  пъти за Оскар Вайола Дейвис. Участват още  Еми Росъм („ Фантомът от операта ”, „ След  утрешния ден ”, „ Посейдон ”) и Томас Ман („ Хензел и Гретел: Ловци на вещици ”).

„ Мисля, че актьорите са иеални “, утвърждава избора на филмовия екип Ками Гарсия. „ Джеръми Айрънс, Вайола Дейвис, Ема Томпсън – това е като сбъдната фантазия. Актьорите от младежкия екип също са невероятни – Алдън Ерънрайк, Алис Енглърт, Еми Росъм, Томас Ман... Също толкоз впечатляващи, въобще не отстъпват на носителите на Оскар, с които играят “.

„ Прелестни създания ” е първата книга от поредицата „ Хроники на чародейците ”, част от която са и „ Прелестен мрак ” и „ Прелестен безпорядък ”. ИК „ Кръгозор ” е издател у нас на всички книги от поредицата и през вчерашния ден, 28 януари, зарадва многочислените читатели със специфичен бандерол върху книгата „ Прелестни създания “ и премиера на третата книга – „ Прелестен безпорядък “.

„ Прелестни създания ” излиза в кината на 15 февруари 2013 година с извънредна предпремиера на Деня на влюбените.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР